אנחנו באיל"ן שואפים תמיד ליצור קשר עם הקהילה כדי לקדם את המודעות לחברה שוויונית, לאפשרות לצמיחה וליצירה. שיתוף פעולה מיוחד כזה התקיים החודש, כשסניף איל"ן רחובות אירח את חברי "מועדון בוקר שישי של נחת לניצולי השואה" של האגף לשירותים חברתיים בעיר, למפגש עם פעילי הגינה הקהילתית הנגישה באיל"ן רחובות.
המפגש התקיים באווירה חמה ופתוחה והשתתפו בו שורדי שואה, פעילי איל"ן, מתנדבים ושותפים קהילתיים. בתחילת המפגש הצגנו את פעילותה הרחבה של איל"ן בכל הארץ ובפרט ברחובות ואת הגינה הקהילתית הנגישה, שמהווה מרחב של מפגש, עשייה וחיבור.
בהמשך נערך סבב היכרות, שבו הציגו המשתתפים את עצמם וסיפרו לעומק על חייהם. לדברי שלומית מעין ויליאן, העובדת הסוציאלית של סניף איל"ן רחובות: "כבר בסבב ההיכרות נוצר חיבור מיוחד, שאיפשר לנו להכיר מקרוב את המשתתפים, לשמוע חלק מסיפורי חייהם המרתקים ולשתף אותם בעשייה של איל"ן ושל סניף רחובות בפרט".
גלגלים של שוויון
במהלך המפגש שותפו המשתתפים גם במסע של להקת "גלגלי רנ"י" לפראג, שם הופיעה הלהקה בפסטיבל פולקלור ובפני הקהילה היהודית. חלק מרכזי נוסף במפגש היה סדנה חווייתית בהנחיית נעימה עיסאווי, אם לחברת איל"ן, שהובילה את הפעילות ברגישות ויצרה מרחב נעים, משתף ומקרב. המשתתפים הקשיבו, השתתפו ויצרו יחד חוויה של חיבור אנושי.
"בשל הזמן הקצר והרצון להמשיך ולהעמיק בסיפורי החיים שעלו במפגש, היה ברור שיש צורך במפגשי המשך", סיפרה שלומית והוסיפה: "בין היתר עלה רעיון לקיים מפגש ייעודי ומשמעותי לקראת יום השואה, שיאפשר להמשיך את השיח, להקשיב לסיפורים האישיים ולחזק את הקשר בין חברי המועדון לבין קהילת איל"ן רחובות".
הפעילות התקיימה בשיתוף פעולה עם סלי טוביאק פרנק, מרכזת פרויקטים; הדסה אסקיאס, עו"ס קהילתית; ומירב מייסנר, מרכזת תחום שורדי שואה. תודה להן, למשתתפות ולמשתתפים על מפגש משמעותי שהזכיר לנו שוב שאין מגבלה למה שאפשר לעשות יחד.